Vendég Információs Zárt Adatbázis (VIZA) rendszer

Kedves Vendégeink!

Köszönjük, hogy szállodánkat választotta pihenése helyszínéül!

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a Vendég Információs Zárt Rendszer Adatbázis (VIZA) szabályairól:

A jelenlegi szabályok szerint minden vendégtől fényképes igazolványt (személyi igazolvány, vagy útlevél) kell kérnünk érkezéskor 2021.09.01. után. (2021.09.01-től csak fényképes igazolvánnyal lehet bejelentkezni a szállodákba. Ez azt jelenti, hogy már a babáknak is szüksége lesz személyire vagy útlevélre. )

A turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény kötelezi a szálláshely-szolgálatót, hogy a vendégek törvényben meghatározott adatait a Kormány által kijelölt tárhelyszolgáltató által biztosított tárhelyen rögzítse. A Kormány által kijelölt tárhelyszolgáltató a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A törvénymódosítással bevezetett tárhely feladatait a Vendég Információs Zárt Adatbázis (VIZA) rendszer látja el. A VIZA rendszerről bővebb információ itt olvasható Vizainfo.hu. A rendszer bevezetésének tervezett ideje: 2021.09.01.

Abban az esetben, amennyiben a vendég a jogszabályban előírt kötelezettségnek nem tesz eleget, és emiatt a szálláshely - szolgáltatást nyújtó Dráva Hotel Thermal Resort és Termál Kemping Apartmanházak a tartózkodást, illetve a szolgáltatást jogszabályi előírás okán megtagadni köteles, a szálloda a visszaigazolásban szereplő kötbér-, vagy lemondási összeg megfizetésére igényt tart.

A Dráva Hotel Thermal Resort csapata nevében kellemes és élményteli kikapcsolódást kívánunk szállodánkban!

Megosztás email-ben

Telefonos visszahívás

Kérjük, töltse ki az űrlapot, amennyiben visszahívást szeretne kérni.