Villány

A vörös- és fehérborokban gazdag borvidék apró részletei gyönyörű élményeket tartogatnak. A szőlőtermesztés itt mintegy ezeréves múltra tekint vissza. A villányi borvidék rangját évszázadok óta elsősorban a vörösborok adják, annak ellenére, hogy a borok tekintetében szinte tökéletes és teljes skálát tud ajánlani a borpiacnak. Kiemelt figyelmet érdemel a Villányi Franc, mely eredetileg Franciaországból, Bordeaux-ból származik, de a Villányi borvidéken találta meg természetes otthonát. A különleges termelőhelynek és klímának, valamint az alkotó borászoknak köszönhetően a 100% cabernet franc-ból készült bort Villányi Franc-nak nevezzük. Ez a fajta bor lett Villány kiemelt vezérterméke, mely a nemzetközi mezőnyben is gyönyörű eredményekkel bizonyít! A vörös- és fehérborokon kívül a rozé és a siller következnek a sorban. Népszerű vörösborok többek közt még a Cabernet Sauvignon, Kadarka, Kékfrankos, Merlot.

A itt található bormúzeum, az egykori dézsmapince, a régi borászat eszközeit és hagyományait mutatja be. Megszámlálhatatlan borkóstoló, kultúra, családi programok, véget nem érő nyári fesztiválok várják az idelátogatókat, itt mindig van mire koccintani! Villánykövesden továbbá belefuthatunk a turisták kedvenc helyszínébe, amely a festők és fotósok gyakori témája: a háromszintes pincefalu. A műemlékileg védett pincesor az ország egyik leglátványosabb műemlék-együttese.

Szállodánk 2008 óta a Villány-Siklósi Borút Egyesület tagja.

Magyarország első borútját 1994 őszén nyolc település, szőlő- és bortermelő magánszemélyek, vállalkozók, civil szervezetek összefogásával alapították meg. A fokozatos érdeklődés hatására a borút mára már 18 településen kanyarog keresztül.

A Villányi-hegység mentén, a máriagyűdi kegyhelytől a palkonyai pincefaluig borkóstolók, műemlékpincék, borversenyek, fesztiválok, folklórrendezvények bőséges tárháza várja a vendégeket.

Útközben történelmi emlékhelyek, a természet szépsége, a falvak és a szőlőhegyek népi építészeti alkotásai biztosítanak kikapcsolódást. A helyi ételkülönlegességek és zamatos borok mellett a vendégeket szívélyesen várják a falusi vendéglátóhelyek, panziók és hotelek.

Akiket mi szívből ajánlunk:

Polgár Pincészet
Gere Attila Pincészete
Vylyan Szőlőbirtok
Bock Borászat
Günzer Tamás Pincészete
Wunderlich Látványpince
Csányi Pincészet
Maul Pincészet
Villány, Hunyadi utca 19.
Villány, Erkel Ferenc u. 2/A
Kisharsány, Fekete-hegy
Villány, Batthyány utca 15.
Villány, Déryné u. 10.
Villány, Baross Gábor út 108.
Villány, Ady fasor 2.
Villány, Baross G. u. 39/A

Megosztás email-ben

Telefonos visszahívás

Kérjük, töltse ki az űrlapot, amennyiben visszahívást szeretne kérni.