Harkány környéke bővelkedik szabadidős tevékenységben és látnivalókban egyaránt. A várost nyugati irányban elhagyva a Vajszló, Sellye felé vezető úton juthat Kórósra, amelynek fakazettás temploma az Ormánság látnivalóinak egyik egyedülálló eleme.

Az Európa legtisztább vizű folyójaként emlegetett Dráva kiváló horgászhelyekkel, hajókirándulással, illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park természeti szépségével várja a kirándulókat. Drávaszabolcs, vagy akár Siklós felé megközelíthető Matty, amely a régi, kedvelt horgászparadicsomok közé tartozik.

S ha már Drávaszabolcson járunk, érdemes fontolóra venni egy Alsómihojláci (Donji Miholjac) kirándulást is. Pár perc alatt a Dráva horvátországi oldalán lévő városkába érhetünk, ahol Majláth gróf kastélya és a kastélyt övező park, arborétum nem mindennapi látványosságot nyújt.

Magyarországon elenyésző számban találhatók Árpád-kori műemlékek, hiszen a török hódoltság alatt a legtöbb keresztény jelképünk, templomunk pusztulásra ítéltetett. Ezért különleges turisztikai látványosság a Harkány közelében mégis megmaradt két Árpád-kori templom: Túronyban, illetve Nagyharsányban.

A Siklós – Nagyharsány – Villány – Villánykövesd útvonalat különösen ajánljuk bejárni, hiszen ennek mentén érhet el Magyarország legépebben fennmaradt várába, a Siklósi Várba.

Siklóstól északra Máriagyűd kéttornyú temploma, már messziről jelzi a legendás kegyhelyet, ahol a Szűzanya megjelent. A templomba belépve lenyűgöző szépségű templombelső várja az odalátogatókat. Az egyház jeles ünnepnapjain, különösen Nagyboldogasszony napján (augusztus 15-én) - Mária mennybevételének ünnepén - Kisboldogasszony napján (szeptemberben) - Mária születésének emléknapján - rengeteg zarándok érkezik a kegyhelyre. A méltán híres zarándokhelynek 2008. szeptember 24-én XVI. Benedek pápa Basilica Minor címet adományozott.

A Nagyharsány–Villány felé vezető úton található a híres Nagyharsányi szoborpark, ahonnan kiindulva remek hegyi kirándulást tehet a Szársomlyóra is. A könnyen megközelíthető szikla barázdás gerincéről nagyszerű panoráma tárul Ön elé minden irányban.

Ha kifejezetten kényelmes hegyi sétára vágyik, akkor mindenkinek jó szívvel ajánljuk a Harkánytól északra elterülő Tenkes-hegyet, ahol rövidebb-hosszabb, vadregényes turistautak várják a kirándulókat.

Röpke környékbeli utazásunk befejezéseképp mi mást javasolhatnánk még, mint Villányt, Villánykövesdet, amely az ország egyik legrangosabb borvidéke.

Harkány, a fürdőváros

Harkány Magyarország egyik legjelentősebb, legszebb gyógyfürdőhelye Baranya megye déli, mediterrán klímájú vidékén.

Villány

Bor, mámor, VILLÁNY

Pécs

A kultúra legjava

Megosztás email-ben

Telefonos visszahívás

Kérjük, töltse ki az űrlapot, amennyiben visszahívást szeretne kérni.